Assertiviteit- voor jezelf opkomen

Assertiviteit- voor jezelf opkomen

Heb je hier ook wel eens last van?

• Durf je geen “nee” te zeggen tegen vrienden, familie, je collega’s of je baas?
• Doe je graag iets voor een ander, maar krijg je wel eens het gevoel dat anderen het als vanzelfsprekend ervaren?
• Wil je het liefst wegduiken als alle aandacht op jou wordt gericht?
• Heb je het idee dat je je altijd maar moet aanpassen aan anderen?

En ben je daar nu helemaal klaar mee?
Wil je het anders?

Heel vervelend als je het idee hebt dat er geen rekening met jou gehouden wordt, dat je niet gezien wordt, of wat voor gevoel het voor jou dan ook naar boven brengt.
Het is klaar nu! Stop!

Weet je dat de buitenwereld een weerspiegeling is van jezelf? Dus kijk eens goed om je heen… hoe ziet die er uit? Het goede nieuws is, dat je dit dus zelf ook kunt veranderen, en ik kan je daarbij helpen.

Wat gaan we doen?
We gaan in ieder geval samen kijken wat je niet meer wilt… en vooral wat je wél wilt. Daarnaast kijken we naar de onderliggende oorzaken: gebrek aan zelfvertrouwen, niet adrem genoeg, bang voor een conflict, please-gedrag etc. ook daar werken we aan.
Stap voor stap begeleid ik je door dit proces. Door middel van praatsessies, oefeningen en het toepassen van wat we besproken en geoefend hebben, maak jij stappen op weg naar meer voor jezelf opkomen, meer grenzen stellen, meer assertiviteit.

Ik wil je alvast 3 TIPS geven om mee aan de slag te kunnen:

  1. Ken je eigen kernwaarden. Schrijf ze eens op. En kijk of je deze ook leeft.
  2. Schrijf elke dag op wat je wél leuk vindt aan jezelf, en wat wél goed is gegaan. Op een dag geloof je meer in jezelf.
  3. DOEN! Ook al vind je het eng, gewoon doen wat je eigenlijk wilt doen. Dit geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen!

Geïnteresseerd? Vul het contactformulier in. Of bel of mail me voor meer informatie, een offerte of het maken van een afspraak, zie contact.