Eenzaamheid

Eenzaamheid

Eenzaam…?

  • Zie jij tegen de feestdagen op?

    Eenzaamheid- foto van Esther van Wageningen
  • Denk je dat jij de enige bent die alleen is, en wordt dit gevoel alleen maar versterkt door social media, reclame of je omgeving?
  • Heb je het idee dat je je steeds moet verdedigen als je geen afspraken hebt staan voor het weekend?
  • Heb je het idee te falen of dat niemand je (echt) ziet?
  • Of wil je zelfs alleen maar thuis zijn, met de gordijnen dicht?

 

Stop met deze gedachten! Je bent goed zoals je bent! En geloof mij dat je niet de enige bent met dit gevoel. Wil dat ook niet iets zeggen? Wil dat ook niet zeggen dat er meer mensen zijn zoals jij… Meer mensen met dezelfde gedachten, gevoelens en problemen… of zullen we het uitdagingen noemen? Zouden het gelijkgestemden zijn? Meer mensen zoals jij…

Weet je dat het oude spreekwoord “gedeelde smart is halve smart” hier op van toepassing is? Als je kunt en wilt delen/praten over wat je bezig houdt, lucht dat niet alleen op, je zult zien dat er ook een behoefte vervult wordt: gehoord en gezien worden. Bovendien voelt de luisteraar zich meer verbonden met jou; gewoon omdat je dingen met haar of hem deelt. Het is een wisselwerking..

De komende feestdagen is voor veel mensen die zich eenzaam voelen geen prettig vooruitzicht. Ik help je hier graag mee. Ten eerste wil ik die persoon wel zijn die naar jou luistert..écht luistert. Verder gaan we samen op zoek om jouw eenzaamheid te doorbreken. Wat heb jij nodig? Waar heb je behoefte aan? Ik ben graag je tijdelijke ondersteuning en begeleid je graag stap-voor-stap door dit proces.

Ben je geïnteresseerd?

Bel of mail me voor meer informatie, offerte of het maken van een afspraak. Zie contact