Liefde is écht een werkwoord

Liefde is écht een werkwoord

Je hebt het waarschijnlijk al eerder ergens gelezen op mijn website, of elders: het is belangrijk om tijd te maken voor elkaar. We leven in een hectische wereld, waarin we, als we niet oppassen, geleefd worden: werken, zorgen, fit en sociaal zijn. We moeten oppassen onszelf niet voorbij te lopen, laat staan onze relatie. Hierdoor liggen er risico’s op de loer: eenzaamheid in de relatie, burn-out, verwijdering, vreemdgaan en ga zo maar door. Al is het afgezaagd, het is wel waar: liefde is een werkwoord.

In mijn praktijk merk ik dat het grootste probleem eigenlijk de gemiste aandacht is voor elkaar. Eén keer per jaar worden we met ons neus op de feiten gedrukt door het commerciële gebeuren rond Valentijnsdag. Maar het hoeft niet uitgebreid of duur te zijn, het gaat immers om de échte aandacht! En dank jullie media, dat jullie ons hieraan herinneren!!

Ik stimuleer mijn klanten om in ieder geval eens per maand samen iets leuks te gaan doen, en dit vooral om en om te organiseren. Van picknicken in het park, een fietstochtje met meegebrachte koffie en lekkers, een wandeling langs het strand met een (warme) chocolademelk, samen een spelletje doen, elkaar verdiepingsvragen stellen, een (zelfgemaakt) etentje, een goed gesprek bij het haardvuur,… noem het. Het gaat er om dat er even niets anders is dan jullie 2-en. Wees creatief, zet je partner op 1, maak het zo compleet mogelijk, en laat je partner zich weer helemaal man of vrouw voelen, door zoveel aandacht aan hem of haar te besteden. Dit zijn de oplaadpunten of credits die je tussentijds opbouwt, en waar de relatie in de tussentijd op teert….