Balans werk versus privé, en stressniveau

Balans werk versus privé, en stressniveau

  • Ben je geprikkeld, snel geïrriteerd en heb je het idee overspoeld te worden?
  • Word je snel boos, of staat het huilen je nader dan het lachen?
  • Heb je het idee dat je alles maar half doet, en dat je faalt aan alle kanten?
  • Is de balans tussen werk en privé ver te zoeken?

Voel jij je ook uitgeblust, moe en heb je (al tijden) geen energie meer?

Allemaal fysieke, mentale en emotionele symptomen dat jouw stress te hoog is opgelopen en dat het tijd wordt dat je stopt met wat niet meer werkt voor je en te gaan doen wat wél voor je werkt!
Een burn-out krijg je niet zomaar. Je bent waarschijnlijk al een lange periode over je grenzen gegaan en je lichaam geeft dit via allerlei symptomen aan. Het is tijd dit serieus te nemen!

Veel mensen nemen pas de beslissing dit aan te passen zodra ze zich realiseren dat op het moment dat je omvalt, er niemand (!) bij gebaat is; je baas niet, je partner niet, je eventuele kinderen niet, of wie er ook van jou afhankelijk is. Het is dus zaak dat je je zaakjes op een rijtje krijgt; de balans weer terugpakt, zodat je én weer lekkerder in je vel komt te zitten, je weer energie hebt, en de vriendelijke zelf weer bent!

Als je stress ervaart zijn er vaak twee dingen aan de hand:
• Je doet niet de dingen die bij jou passen
• Je respecteert je eigen grenzen niet. Zie ook het stukje onder persoon-assertiviteit: de wereld om je heen is een weerspiegeling van jezelf. Dus kijk goed om je heen. Is dit wat je wilt? Het goede nieuws is dat je hier zelf ook iets aan kunt veranderen… en ik kan je helpen.

Dus…

  • Wil je ook weer rust in je leven?
  • Je weer energieker voelen?
  • Emotioneel en mentaal weer stabiel?

Dan gaan we samen aan de slag!

Hoe ziet dat er uit?
In deze fase van jouw leven is de juiste begeleiding een cruciale voorwaarde van herstel. Je hebt tot nu toe altijd op een bepaalde manier gehandeld; je grenzen overlopen, de ander voorop gesteld en jezelf mentaal en emotioneel verwaarloosd. Het moet anders, en ik ga je hier stap voor stap bij helpen.
1. We gaan zorgen voor rust en regelmaat en fysieke inspanning, waardoor je rust in je hoofd creëert.
2. Ik geef je inzichten waardoor je weet waardoor deze periode van stress is ontstaan, en
3. Ik ga jou helpen om de dingen te doen waar je van binnen blij van wordt. Het werk doen wat daadwerkelijk bij jou past; op zoek naar jouw normen en waarden. Jouw leven in te richten op jouw voorwaarden zodat je energie krijgt van wat je doet, in plaats van dat je leegloopt.
Werk je er nog bij? Overleg met je werkgever. Hij is ook gebaat bij een verbeterde versie van jou. Wellicht wil hij je tegemoet komen in de kosten, of is er een potje voor persoonlijke ontwikkeling.

Geïnteresseerd? Bel of mail me voor meer informatie, een offerte of het maken van een afspraak. zie contact