Samengesteld gezin

Samengesteld gezin

  • Ik krijg ruzie met mijn partner als ik iets over de opvoeding zeg
  • Ik wil me thuis voelen in mijn eigen huis
  • Zijn/haar ex-partner verstoort ons leven
  • Ik voel me eenzaam als we met z’n allen zijn
  • We komen maar niet op één lijn

Herkenbare vraagstukken?

Als je na een scheiding of overlijden van je partner een nieuwe liefde hebt ontmoet, ben je niet altijd bezig met wat dit allemaal teweeg brengt in een één-ouder gezin. Je zit op een roze wolk en wil het liefst daar heel lang blijven, samen met je nieuwe partner.

Samengesteld gezin

De relatie die je als stiefouder, of bonusouder hebt met de kinderen van je nieuwe partner is nu eenmaal héél anders, dan die met je eigen kinderen. Ze hebben al een vader én een moeder, dus wie ben jij dan? Wat is jouw taak hierin? Wanneer kan jij iets zeggen als er iets gebeurd wat je niet bevalt? En hoe zorg je ervoor dat het toch als een ‘thuis’ voelt voor jou, én de kinderen van je nieuwe partner?

Onderschat deze problemen niet. Als jullie er niets mee doen, zal dit tussen jullie in komen staan en kan dit uiteindelijk de relatie opbreken.

Wat kun je doen?

Ik kan je alvast wat tips geven om mee aan de slag te gaan, en ook op internet kan je diverse informatie vinden waardoor je misschien wat bewuster wordt van waar de problemen eigenlijk liggen.

  • Voorkom teleurstellingen: liefde en dankbaarheid is niet vanzelfsprekend voor je bonuskinderen. Bij je eigen kinderen geef je vanuit een liefdesband; je verzorgt ze en voedt ze zo goed mogelijk op, en je krijgt daar liefde voor terug. Die band is er met je bonuskinderen doorgaans niet. Dus stel je verwachtingen bij, en kijk wat je zelf wilt en kunt geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Oefen hierin voor jezelf. Het hoeft echt niet in één keer goed te gaan.
  • Geef het tijd. De kinderen van je nieuwe partner moeten aan jou wennen, jij aan hen, en aan de nieuwe situatie.
  • Maak de problemen die je ervaart bespreekbaar bij je nieuwe partner. Val niet in verwijten, maar vertel vooral waarom dit zoveel met jou doet. Hierdoor zorg je ervoor dat jullie samen kunnen kijken naar oplossingen, die ook door je nieuwe partner ondersteunt worden.

Natuurlijk ga ik graag met jullie aan de slag om dit proces stap voor stap te begeleiden en toe te spitsen op jullie persoonlijke situatie.

Geïnteresseerd?

Bel of mail me voor meer informatie, een offerte of het maken van een afspraak. Zie contact