Is ‘ Secondlove.nl ’ een oplossing bij relatie-problemen?

Is ‘ Secondlove.nl ’ een oplossing bij relatie-problemen?

Ken je de reclame van www.Secondlove.nl ? Een spannende date met een ander. Even iets anders, om uit de sleur te komen van je relatie. Om je relatie te verbeteren.. Toen ik op de site zat zag ik daar opmerkingen als: ‘ik wilde mijn relatie niet op het spel zetten, dus vind ik de discretie wel erg belangrijk (!) Ik hou van mijn partner, maar heb het nodig zo af en toe wat afwisseling te hebben, om niet in een sleur te raken’.

Tja… daar krijg ik denkrimpels van. Oké stel, er zijn 3 soorten groepen van mensen/paren die zich op Second love bewegen:

  • Groep 1: hierin zitten stellen die het beide oké vinden als ze een keer met een ander seks hebben, en
  • Groep 2: hierin zitten stellen die echt denken dat het hun relatie beter maakt, en
  • Groep 3: deze bestaat uit mensen (geen stellen) die gewoon vreemd willen gaan, om wat voor reden dan ook (vluchtgedrag, bindingsangst, macho gedrag etc).

Over de laatste twee zou ik het willen hebben. Want om even terug te komen op één van de laatste zinnen uit de eerste alinea: ‘ik wilde mijn relatie niet op het spel zetten, dus vind ik de discretie wel erg belangrijk’ , zet je niet je relatie al op het spel als je een profiel aanmaakt op een datingsite? Waarom stiekem doen? Wil dat niet zeggen dat je al weet dat je partner er absoluut niet mee akkoord gaat dat jij af en toe een spannende date met een ander hebt? Waarom geen openheid als dat zo belangrijk voor je is? Laat je dan wel je echte ik zien aan je partner?

En waarom denken mensen dat als ze met een ander in bed hebben gelegen, hebben gezoend en gestreeld of wilde seks hebben gehad, heel intiem zijn geweest, dit een boost geeft aan hun eigen relatie. Zijn daardoor de problemen die ze samen ondervinden ineens weg?? In mijn praktijk zie ik alleen maar stellen die er nog een probleem bij hebben gekregen. Want menig partner voelt zich gekwetst, ondervindt concurrentie, jaloersheid, voelt zich daardoor onzeker, noem maar op na zo’n vrijpartij van zijn of haar partner met een ander. Wat elkaar juist verbindt (liefde, intimiteit, veiligheid), wordt dan ineens onveilig!

Nu houdt liefde natuurlijk meer in dan alleen seks. Je vind je partner leuk omdat…. Er zijn 1001 redenen! Maar seks met je partner is iets intiems. Alles komt daarin samen. Je stelt je kwetsbaar op. Je laat het achterste van je tong zien en als jullie dat samen kunnen, is er zelfs sprake van passie! Dat is iets wat je niet krijgt van een one-night-stand, of een relatie die alleen om seks draait. Het gaat dieper, verder dan dat..

Dus eigenlijk zeg ik: wees eerlijk tegen jezelf en je partner: wat wil je? Hoe dierbaar is je partner voor je? Tot welke groep behoor je of wil je behoren? Hebben jullie problemen, pak die aan met de eventuele hulp van een coach of therapeut. Werk positief aan je relatie en doe geen acties waarvan je op voorhand al weet dat je je partner en je relatie, kwetst. Dán neem je je verantwoording en dan kun je gaan bouwen.

#werkenaanjerelatie