Eenzaamheid kun je oplossen…

Eenzaamheid kun je oplossen…

Eenzaamheid is tijdelijk. Lees wat je er zelf aan kunt doen; en wat je kunt doen voor een collega..

Ruim 40 procent van de Nederlanders voelt zich eenzaam, concludeerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vorig jaar in een onderzoek. Ook op de werkvloer is eenzaamheid een groot probleem, en begrijpelijk: we werken niet alleen voor onze salarisstroken maar willen ook deel uitmaken van een geheel.

Veel wetenschappelijk onderzoek naar eenzaamheid specifiek op de werkvloer is er niet. Vreemd, vonden Sigal Barsade van Wharton University en Hakan Ozcelik California State University. Ze deden daarom onderzoek naar eenzaamheid op werk en schreven er begin dit jaar een paper over.

Definitie

Eenzaam is niet hetzelfde als alleen, of geïsoleerd. De wereldwijd gebruikte definitie van eenzaamheid is de ervaring, het gevoel, dat je minder contacten hebt of contacten van mindere kwaliteit dan je zou wensen. De nadruk ligt op ‘gevoel’ en ‘wensen’, omdat eenzaamheid een subjectief iets is: twee collega’s kunnen tegenover elkaar zitten in precies dezelfde werkomgeving, maar als ze verschillende behoeftes aan nabijheid hebben, kan de ene collega zich eenzaam voelen terwijl de ander nergens last van heeft….. lees meer hier over >>

https://www.mt.nl/worklife/perform/wat-moet-je-met-eenzaamheid-op-de-werkvloer/